Catch instruktørkurs - ukessamling

Tidligere i sommer hadde vi en hel uke spekkfull av råbra hundetrening. Det var duket for ukessamlingen på Catch hundetrening sitt instruktørkurs. Da gønnes det skikkelig på - det var det ingen tvil om! Catch hundetrening sitt motto "We are serious about having fun" kom virkelig  frem.

Det hele startet ut med 3 fantastisk inspirerende dager med Siv Svendsen og Maria Brandel. Jeg har tidligere vært på kurs med Siv. Og syns rett og slett hun er rå. Om du ønsker å oppnå det du ønsker med hunden din, trenger du engasjement, gode belønninger og bra samarbeid. Det er jo grunnstenen i all hundetrening mener nå jeg. Jeg har fått masse god hjelp til å få opp både fart og engasjement hos Tellus, og det er faktisk ene og alene Siv sin kunnskap sin fortjeneste at jeg har fått til! 

13613681_10155039853747222_7224259478718926264_o.jpg

Så ikke nok med at Siv kommer. Så har hun jo med seg sin partner in crime, Maria. Maria er både hundeinstruktør og dommer. Hun har konkurrert og trent aktivt på både SM og landslagsnivå med flotte resultater og har bred kunnskap i alt fra bruks, lydighet, gjeting, agility og redningshund. Jeg vil si de er det perfekte instruktørpar! Sammen kaller de seg  No Limit Obedience . Aldri før har ett navn passet så bra. For det man sitter igjen med ett kurs med disse damene er at lydighet og hundetrening har INGEN grenser! Det finnes en løsning på alt! Man må bare jobbe hard, være kreativ og ikke gi seg!

14362702_1779056105686148_3452619861660784474_o.jpg

Hver for seg er disse damene krutt! Sammen får man jo ett kurs jeg vil påstå å si at er i verdensklasse! Damene er rå på å trene hund. Det blir som å se en fotballspiller danse med ballen. Alt bare flyter. Det samme her - danser med hundene, ja, litt som ett bra fotografi eller en god dans. Det er bare rått! Og morsomt! De har en løsning på alt. Og har de den ikke, så leter de seg frem til en. Kreativiteten er på topp, både i den tekniske biten av hundetreninga, men også i måten kurset legges opp på! Da Maria fikk låne en hund for å prøve noe, var det så tydelig at hun bare fikk ut alt det beste i den hunden, på de få minuttene hun trente den. Det var helt sjukt kult å se på! Det så såååå enkelt ut! Kurset er lagt opp på en særdeles god og pedagogisk god måte, som gjør at lærdommen setter seg. Her f.eks har vi konkurranse i å skulle klikke og "gi" flest mulig belønninger under press på tid. 

Videre ble uka preget av bruks og brukslydighet og mye fokus på det å holde kurs og være instruktør! Noe jeg syns instruktørene her var veldig gode på å ha fokus på. Vi hadde to flotte dager med bruks- og brukslydighet med Siv og Peder Z. Christiansen (www.ck-hund.com) Peder har jeg ikke vært no særlig på kurs med tidligere, men han er vanvittig dyktig! Har jo hatt noen fotoshooter med han, og det er alltid like fascinerende å se han jobbe med hundene sine. Han har utrolig god kontakt med hundene sine, og de er gjennomtrent i alle øvelser - de kan virkelig det de driver med, og det ser man tydelig på måten hundene hans utfører oppgaver på! Her er ingenting tilfeldig!

Han har lang erfaring med bruks og tjenestehunder på ett profesjonelt nivå. Han har jobbet mange år som hundefører i forsvaret, og trent opp både bombe- og patruljehunder, og konkurrert både innen mondioring, Nordisk mesterskap i bruks og Derby spanieljakt med topp plasseringer mm. Ja, lista er lang!  Han har også holdt kurs i mange år og vært instruktør både for politi, forsvarets hundeskole og mange fler!

Brukshund er vel det jeg forbinder Peder alle mest med. Og det er en fryd å se han føre hund i skogen. Enten det er søk med hans spaniels eller spor og feltsøk. Det er noe med teknikken, som gjør at alt ser så flytende og lett ut. Han er og en hardbarka jeger, med nå nyeste tilskuddet vorsteheren "Shot", i armene. Peder har høye ambisjoner, og veit hvordan han skal nå målene sine. Jeg er overhode ikke så ambisiøs når det kommer til hundetrening. Men man har virkelig noe å lære av målbevisstheten til Peder. Enten det handler om hundetrening eller andre ting i livet dersom man ønsker å komme opp og frem! Skal du bli best i forskjellige hundesporter, krever det vanvittig mye bevisst trening og strukturering! Har du høye ambisjoner, har denne mannen virkelig muligheten til å pushe deg frem med både praktisk erfaring, løsninger på øvelser, men og bevisstgjøring ifht hvordan nå sine mål og veien dit. 

478A3982web.jpg

Frode Sjovatsen fikk vi ikke like mye tid til å bli kjent med som de andre. Men han var en utrolig behagelig fyr å være rundt! Frode er en aktiv redningshund-mann og er både hundefører, instruktør og dommer innen Norske redningshunder! Han har lang erfaring med både spor, rundering og generelt søksarbeid. 

Vi hadde en dags intensivkurs i rundering med denne flinke mannen. Rundering må man jo holde på med lenge for å komme gjennom alt, men han har en vanvittig god grunntrening på å få inn gode søksmønstre helt fra starten av hos hundene - noe jeg synes er veldig viktig! Vi var også innom forskjellige typer melding. Vi var da innom halsmelding, hvor noen av elevene fikk prøvd seg som figurant. Utrolig kult å se hvor viktig teknikken er for å få frem det man ønsker i bikkja. 

Frode instruerer damene!

Frode instruerer damene!

Alt i alt, en helt sjukt bra hundetreningsuke. Masse fantastisk god hundetrening, mange gode øvelser på å prøve seg på rollen som instruktør, enten det var å gi konstruktiv feedback og kritikk til hverandre eller praktiske øvelser vi skulle instruere i. Inntrykket etter uka, var at dette var rett og slett hundetrening i verdensklasse. Bedre instruktører samla på ett og samme kurs, skal vanskelig la seg gjøre! Selvom jeg ikke hadde hund som var i form og at jeg trener hund på slike kurs som om jeg aldri før har tatt i en hund, veit knapt forskjell på hale og hode og er dritnervøs og helt på jordet. Så er det helt greit, fordi kunnskapen har satt seg. Og kunnskapen var god! Så heldigvis er det er enklere å bruke den i ettertid, selvom det bare blir rot i hode underveis på kurset. Og så lenge det er bevart, er det helt innafor :D

478A3951web.jpg

Så tusen takk til Camilla Lien / Catch Hundetrening for å ha satt sammen ett helt fantastisk kurs med så vanvittig dyktige instruktører! Nytt instruktørkurs er satt opp i 2018, og jeg kan med god sikkerhet anbefale dette til alle hundenerder! Meld dere på! Takk for en superbra uke, til både alle deltagere, instruktører, bikkjer og andre folk! You rock!