Rondane - vi liker deg!

rondane

Jeg blir bare mer og mer forelska i Norge, selvom jeg ikke helt visste det gikk an. Tellus og jeg tok oss turen til Mysusæter i Rondane. Rondane høyfjellshotell hadde superpris fordi vi reiste i en hverdag, og utenfor sesong, så vi slo til. Kun 100 kr ekstra for hund pr natt, inkl frokost og mulighet for å smøre matpakke mot ett tillegg.  Helt perfekt! Vi fikk ett kjempefint rom, og frokosten var superdigg!

rondane2

Det magiske med disse fjellområdene er at det er så stort og åpent, og vakre fjell på alle kanter! Man blir så vanvittig liten!! Både himmelen, skyene og landskapet blir så vidstrakt at mennesket er ingenting i forhold! Det var ganske heftig å føle at verden rundt meg var så stor. Skyene så dramatiske, vidda så langstrakt og fjellene rundt favnet om det hele!

skitur

Mysusæter er en fin base for mange fine fjellturer både sommer og vinterstid.  Jeg fikk meg en fin tur inn til Pungseter, og gikk videre mot Furusjøen. 

Planen min var egentlig å gå inn til Rondvassbu med pulk og telt, men pga manglende kvisting, nylig snøfall og fordi jeg ikke er særlig erfaren i vinterfjellet, ei heller god på å navigere, var jeg litt usikker på hvordan det skulle gå. Turen ble derfor omgjort til en dagstur - uten pulk.  Håpet mitt var at jeg kunne skimte sporene under snøen for å følge veien til Rondvassbu, dette var dessverre ikke tilfellet.

Men heldig som jeg alltid er når jeg er på tur, møtte jeg flere superhyggelig folk som forklarte meg veien, og en kar som hadde glemt bagen sin på hytta, så han kunne ta følge med meg ett lite stykke og vise meg hvor løypa gikk. Det endte i grunn med at vi gikk en 7 timers lang skitur sammen og jeg hadde selskap hele veien! Løypene var stort sett nedsnødd og jeg hadde ikke hatt sjangs til å finne frem til Rondvassbu når jeg ikke var kjent.

Det kom litt mørke skyer i bakgrunnen, så vi gikk ikke helt inn til Rondvassbu. Jeg var i grunn forsynt etter å ha ruslet flere timer i superdeilig nysnø. Jeg koste meg med synet av Tellus som storkosa seg og trippet rundt i løssnøen som en lykkelig hund skal gjøre. Jeg fikk god innføring i lokalkunnskap og nøt sola, fjellene og landskapet rundt meg. Vi gikk og en rundtur innom Ulefoss, som jeg tror er ett veldig flott syn på sommerstid. Det var ikke mye vann der nå, men en flott foss og område likevel!

Så tusen takk til mannen jeg ikke engang vet hva heter for en flott tur, som gjorde turen min trygg, og jeg fikk lært masse om området! Dagen derpå ble det langur med pulk i samme område - jeg skulle nemlig ta min første overnatting med pulk og telt i vinterfjellet!

Turen gikk i relativt samme område som dagen før. Det var ett par km med bratt stigning, jeg fikk kjørt rompe og lår helt sinnsykt oppover der med overfylt pulk - men super trening! Belønningen når man kommer opp er at landskapet åpner seg og man blir omringet av flotte fjell på alle kanter. Jeg hadde smurt meg superdigg nistepakke fra hotellet, og nøt hver eneste bit etter noen timers rusling. Kroppen var supersulten etter en god stund på ski.

Vi fant oss omsider en fin plass å telte. Slå opp telt i snøen var en ny erfaring, og gikk særdeles dårlig! Men vi var heldig å hadde strålende vær og lite vind, så mine kreative festeløsninger holdt heldigvis gjennom natta! Herregud så koselig det er å ligge i telt på vinterstid! Legge seg tidlig, det er fortsatt lyst, bare legge seg i soveposen og lese, titte gjennom bilder og spise sjokolade etter å ha brukt kroppen skikkelig! Helt nydelig!

Med Canelana sokker på beina, Og Tellus med dekken og deilig ullponsjo holdt vi oss gode og varme begge to! And I loooove pulken min, og min arctic bedding fra Piteraq i Sandvika. For en fantastisk oppfinnelse! Pulklivet er helt konge!

Med Canelana sokker på beina, Og Tellus med dekken og deilig ullponsjo holdt vi oss gode og varme begge to! And I loooove pulken min, og min arctic bedding fra Piteraq i Sandvika. For en fantastisk oppfinnelse! Pulklivet er helt konge!

Takk for oss Rondane! Vi kommer definitivt tilbake! Sola smilte til oss hver eneste dag, snøen var som pudder og fjellet leverte på sitt beste - igjen! Medisin for sjela! Love it!!

_M7A9799web.jpg